Om oss

Annette är veteranen som skaffade sin första islandshäst på 80-talet när rasen var ganska liten i Sverige. Redan då såg Annette vilken förmåga hästen hade på människan då hon i många år jobbade med behandling och använde hästar som en del i behandlingen.

Annette är grundaren i företaget och har över 30 års erfarenhet av att jobba med människor. Förutom erfarenheten är hon även utbildad till behandlingsassistent, tandsköterska, familje ART instruktör & CRA-terapeut.

Eva kan allt! De hon inte kan, är inte värt att kunna. Förutom hennes otroliga sätt att bemöta alla människor med ett öppet sinne så har Eva värdefulla kunskaper hon gärna delar med sig av.
2020 skapade Eva "paradise" som vart en egen trädgård på baksidan av stallet med alla ätbara saker man kan tänka sig. Skapat på de som finns i stallet med kartong, gödsel från hästar osv. Mer ekologiskt än så blir det inte.
Förutom gröna fingrar har hon en stor passion och talang för fotografering och hon har fotat de mesta som vi publicerar.

Hästar har Eva sysslat på länge och varit hästskötare i över 7 år och jobbat som djurvårdare ännu längre än så.

Eva jobbar tillsammans med Annette i dagliga verksamheten.

Caroline red sedan barnsben och blev influerad av mamma Annette. Förutom 20 år på hästryggen har Caroline även drivit ridskola i flera år med över 200 ridskoleelever och fullt träningsstall. Caroline studerade på Ridskolan Strömsholm 2013-2014 och är examinerad ridlärare 1 och C-tränare. Även ett stort intresse av tävling och tävlat på nationell nivå.
Passionen i livet är undervisning av ekipage och att göra ridning och förhållningssätt tillgängligt för alla. Därför är pedagogik något som ligger extra varmt om hjärtat och hon tar gärna långa diskussioner om vad, varför och hur.

   Caroline är utbildad undersköterska och även inom tydligörande pedagogik (TEACCH-modellen). Nu jobbar hon deltid på Svartådalen och arbetar annars med människor på en annan verksamhet i Stockholm.

Emmas ryttarkarriär började precis här! Liten så knappt benen nådde ned från knäkåporna började intresset. Sedan dess har vi följt varandra och nu har Emma slutfört 3 år på Wången, har tre egna hästar, jobbar i träningsstall och håller egna lektioner och turridningar. Däremellan tävlar hon också på hög nivå.
 
Emmas styrkor är att hon kan nå fram till alla. Oavsett liten och osäker eller rutinerad och nyfiken. Emma är inkännande och pedagogisk med ett tålamod som räcker för fler. Både för hästar och sina elever!