Vår arbetsplats

                     Djur och natur

Enligt LSS, lagen om särskilt stöd till funktionshindrade har varje människa rätt att få känna sig behövd och att ingå i ett större sammanhang som känns meningsfullt och roligt för att kunna leva ett gott och självständigt liv. Alla är olika och att få delta på sina egna förutsättningar/förmåga tillsammans med hästarna och våra andra djur på gården gör att man utvecklas och växer. En varm familjär stämning betyder också mycket för trivseln.   

På Svartådalens Islandshästar finns många olika arbetsuppgifter. Här jobbar vi med allt som tillhör hästens vardag. Rykta, mocka i stallet och ge hästarna mat och släppa ut eller hämta in dem från hagarna. Vill man hjälpa till med att träna hästarna och att longera dem eller rida så går det också bra. Gårdsysslor tillhör också vår vardag och vi följer årstiderna som ger oss varierade arbetsdagar.
Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna och trygga hos oss men framförallt att kunna delta i ett roligt och meningsfullt arbete som tillvaratar just Dina speciella färdigheter. 

Vill du bli vår kollega eller veta mer? klicka här 

loading...

Här är vår arbetsplats. Vår stuga är utrustnad med kök , WC och kontor. Här spenderar vi ibland vår luncrast, har morgonmöten och vilar upp oss emellanåt. Vi använder oss av tydliggörande hjälpmedel som vi individanpassar efter personen med målsättning att bli så självständig man klarar av. 

loading...

Det här är inte bara platsen för dig som gillar hästar och naturen. Gården har även tre katter och en hund. Läs mer om dom här.