Prova på tur


Längd: ca 90 min
Kostnad: 650 kr/pp
Förkunskaper: Ingen/liten erfarenhet


Detta är turridningen för dig med ingen/liten kunskap av ridning och hästar men gärna vill lära dig. Vi börjar på ridbanan med en genomgång av hur hästen fungerar samt teknikiskt av start, stopp och sväng. Praktiskt får alla ryttare öva på inhängnat område för att sedan ge oss ut på cirka 45 min i naturen. Perfekt för den ovane eller yngre ryttaren!


 
 

          Svartåturen


Längd: ca 90 min
Kostnad: 600 kr/pp
Förkunskaper: Något van/van


Svartåturen ger dig som namnet avslöjar, en ridupplevelse längst svartån. Turen vänder sig till dig som känner dig något van som ryttare alternativt van ryttare. I blandad terräng rider du ca 90 min. Uppsittning på ridbanan startar vi alltid med för att se så kemin mellan häst/ryttare stämmer innan vi ger oss av. 
 

LÄS HÄR INNAN DU BOKAR:
- Alla är välkomna att rida hos oss, vi har ingen undre åldersgräns utan målsman får själv avgöra om barnet är redo för en ridtur. 
-Vi blandar aldrig sällskap men däremot måste ni vara minst 2 personer för att boka en  turridning.
-Vi anpassar oss alltid efter den som kan minst i sällskapet och säkerheten går alltid först.
- Hjälmar finns att låna i stallet och rekommenderad klädsel är oömma kläder, bekväma byxor utan stora sömmar samt sko med liten klack, ex. känga eller stövel. 
- Är ni fler än 4 personer?  I så fall delar vi upp gruppen, detta för säkerhetens skull och så att alla ska känna sig sedda under turen. Ring oss gärna så berättar vi hur det går till.
- Vi har en viktgräns på max 90 kg. Meddela gärna vid bokning om någon i sällskapet väger över 80 kg. 
- Vi rider i alla väder, i ur och skur och ställer endast in vid åska/blixt. 
- I coronatider vill vi att alla ska komma till oss friska så gör vi desamma. Därför har vi inte längre debitering vid sent återbud pga sjukdom. Men önskar att de sker så snabbt som möjligt.
- Betalning sker till vår företagsswish, kontant eller på faktura (meddelas i förhand)
- Tiderna är undefärliga och beror på tempo.
- Efter turriningen har du möjlighet att sadla/tränsa av din häst och borsta.
- När du är i kontakt med våra hästar kan du känna dig trygg och är försäkrad via Agria.
- Medtag gärna egen fika och sitt kvar utomhus hos oss. 

  • Skriv gärna önskat datum, antal personer, vilken tur ni valt, om någon i sällskapet är längre eller tyngre (ej över 90 kg) samt förkunskaper och ev. Önskemål.